מידע על לימודי תעודה – במאי
קורס בימוי והפקה – כיתת אמן:
רקע כללי:
כדי להגיע לשלב שבו צועקים קאט ואקשן על סט הצילומים, צריך ללמוד הרבה דברים תכליתיים כמו איך להשיג תקציבים.
איך לבחור שחקנים וצלם, איך לכתוב תסריט מוצלח שידבר גם לראשי הקרנות וגם למבקרי הקולנוע ועוד.
הסדנה המעשית בבימוי ובתהליכי הפקה מתמקדת בלימוד הידע המעשי הנדרש בתחום הבימוי וההפקה, ובהעמקת יכולת הביטוי האישי בתחום הקולנועי והטלוויזיוני.
הסדנה מיועדת לאמנים בנשמתם המעוניינים בהכשרה מקצועית כבמאים מתחילים וכעוזרי במאי ולאלה שהחלו כבר לעבוד בתחום או בתחומים קרובים ומעוניינים להעמיק את הידע שלהם בתחום הבימוי וההפקה.
תעודה:
תעודת גמר/השתתפות מטעם המוסד. תכני הלימוד:
- בימוי: סדנת אמן שנתית.
- ארט: עיצוב חזותי של סרט ו/או תכנית טלוויזיה.
- הפקה: ייזום ומימוש של הפקות קולנוע וטלוויזיה.
- תחקיר ותסריט: תחקיר נושא, תחקיר פרופיל ותחקיר חשיפה.
- המעבר מתחקיר לתסריט ומתסריט לכתבה.
- עמידה מול מצלמה: שיטות משחק מגוונות המשמשות שחקני קולנוע, כוחה של המצלמה, כיצד ניתן לתמרן בעזרתה את הדקויות ביכולות המבע של השחקן ועוד…
מידע על לימודים אקדמיים – במאי
לימודי קולנוע וטלוויזיה B.F.A / B.A:
רקע כללי:
כמעט כל מי שישב פעם באולם הקולנוע ונשאב דרך המסך לעולמות אחרים, חלם לקחת חלק בתעשייה הזו. לימודי קולנוע וטלוויזיה לתואר ראשון יאפשרו לכם ליצור את הקסם הזה שקורה על המסך ומהפנט אותנו ויכשירו אתכם לעבוד באופן המקצועי ביותר בתחום.
תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה ניתן ללמוד במגוון מסלולים במוסדות שונים: יש תואר ראשון (BA) בקולנוע וטלוויזיה, תואר ראשון (BA) בהפקה קולנועית, תואר ראשון (BFA) באומנות הקולנוע והטלוויזיה, תואר המשלב לימודי קולנוע עם לימודי הוראה ועודתכני הלימוד:
בשנת הלימודים הראשונה תלמדו מבואות עיוניים רבים כמו ספרות, פילוסופיה, תיאטרון, מוזיקה, תולדות הקולנוע וכן תעשו תרגילים ראשונים בבימוי קולנועי.
בסוף השנה הראשונה.
תצטרכו לבחור מסלול התמחות מקצועי שיכלול את כל הרקע העיוני הכולל תיאוריות קולנועיות וטלוויזיוניות ולימודי היסטוריה של אמנויות וכן סדנאות מעשיות ממוקדות. כדי להתקבל למסלול זה, בעיקר בתחומי תסריטאות והפקה ובימוי, תצטרכו לצלם תרגיל קולנועי קצר שיוצג בפני ועדת קבלה.
ועדה זו תחליט האם לאשר את קבלתכם ללימודי ההתמחות, או שתמשיכו ללמוד את התחום באופן תיאורטי בלבד ולא מעשי.
במידה ותתקבלו למגמת ההתמחות בה בחרתם, תעברו סדנאות ממוקדות כמו משחק מול מצלמה, קולנוע ניסיוני, אולפן חדשות, בימוי קליפים ועוד.
מבחר מייצג של הקורסים בלימודי קולנוע כולל קורסים כמו מדיה דיגיטאלית, צילום קולנועי, הפקה קולנועית, אנימציה, אינטרנט, תולדות הקולנוע, עיצוב פס-קול, צילום סטילס, תקשורת המונים, עיצוב אומנותי, מולטימדיה, בימוי עלילתי, בימוי דוקומנטארי, עריכה דיגיטאלית, תסריטאות, גרפיקה, עיבוד תמונה, תיאוריה ואסתטיקה של אומנויות המסך, טכנולוגיית וידאו, מבע קולנועי, קולנוע ישראלי, תאורה, תסריט ותחקיר, לימודי טלוויזיה, קול והקלטה, כתיבה יוצרת, משחק מול מצלמה, הדרכת שחקנים, עיצוב פס קול, תפאורה ועוד.
חלק מסרטי הסטודנטים יוקרנו בפסטיבלים בינלאומיים ובערוצי שידור שונים.
מסלולי התמחות:
מסלול בימוי והפקה :הלימודים יכללו כתיבת תסריטים, הכנת לוח צילומים, ליהוק שחקנים, הפקת ימי צילום עם עשרות סטודנטים שיעבדו בתפקידים שונים בסרט שלכם (בתמורה לעזרתכם בסרט שלהם…)
מסלול תסריטאות :תתנסו בכתיבת תסריטים מסוגים שונים לטלוויזיה לדרמות,קומדיות, קולנוע תיעודי ועוד.
מסלול עיוני :מסלול המתאים למי שמעוניין במחקר אקדמי, כתיבת עבודות סמינריוניות ומאמרים אקדמיים בתחום זה.
אפשרויות תעסוקה:
בוגרי הלימודים יוכלו להשתלב בתעשייה בארץ ובחו"ל בהפקות קולנועיות, בתוכניות טלוויזיה, בחברות להפקת סרטים, באולפני הקלטות, כעובדים פרילנסרים ועוד.
>מידע על המקצוע – במאי
מקצוע הבמאי:
במאים מבצעים את רוב ההחלטות האמנותיות שגורמות להפקה אמנותית מסוימת לצאת לפועל. הם בעלי החזון הסופי של היצירה – סרט, הצגה, מחזמר, וידאו קליפ ועוד.
הבמאי צריך לשלוט בתחומים רבים ומגוונים, טכניים ויצירתיים, כמו עיצוב אמנותי, משחק, צילום, תאורה ולהיות בעל יכולות ניהול והנעת צוותים.
לפעמים, תנאי ההפקה קשים והתקציבים נמוכים, גם במצב כזה על הבמאי להעלות מופע אמנותי שלם, לכן על הבמאי לדעת לעמוד על החזון האמנותי שלו מול המפיק, שירצה לחסוך בהוצאות.
התמחויות במקצוע הבמאי:במאי סרטים תיעודיים:
עוקב ומתעד את המתרחש בחייהם של אנשים, כמעט ללא התערבות וללא מניפולציות אמנותיות.
הבמאי הדוקומנטארי מנסה לשים זרקור על נקודה כלשהי בעולם, תוך כדי רגישות מקסימאלית לבני האדם שהוא עוקב אחריהם, גם סרטי הטבע וההיסטוריה נכנסים לקטגוריה של הקולנוע התיעודי.
הפקת סרטים דוקומנטאריים היא זולה ביותר ונעה סביב עשרות אלפי דולרים, ובהתאם לכך שכרו של הבמאי. במאי סרטיםעלילתיים:
הבמאי פועל לפי תסריט מדוקדק, ולפי טקסטים ודיאלוגים כתובים. הצד האמנותי חשוב פה מאד, מכיוון שכל תמונה בסרט צריכה להיות מושלמת מבחינת עיצוב, תאורה, סאונד, משחק ולבסוף ע"י מניפולציות בעריכה.
הבמאי צריך לעבוד בשיתוף פעולה עם צוות רחב של בעלי מקצוע שונים כדי להגיע למימוש חזונו.
במאי מפורסם בתחום זה המביא לידי ביטוי יכולות אמנותיות רבות הוא אלמודובר. הפקת סרטים עלילתיים היא יקרה מאד, ונעה סביב מיליוני שקלים בארץ ועד עשרות מיליוני דולרים בחו"ל. במאי תיאטרון:
תפקידו של הבמאי משתנה בהתאם לסוג התיאטרון, אם זה תיאטרון פרינג', אז הבמאי יכול להתפרע ולעבוד בשיטות של אלתור.
במידה וזהו תיאטרון רפרטוארי, הבמאי מביים את השחקנים לפי הטקסט של המחזה. עבודתו היא לקיים עמם חזרות עד שיהיו מוכנים לבצע את ההצגה ולעבוד בשיתוף פעולה עם צוות רחב הכולל את מעצב התפאורה, המלביש, התאורן ועוד.