ללמוד ולעבוד בתחום – תואר ביחסים בינלאומיים

מידע על לימודים אקדמיים – תואר ביחסים בינלאומיים 

רקע כללי:
יחסים בינלאומיים קיימים משחר ההיסטוריה, אך כתחום מדע מדובר באחד מתחומי המחקר הצעירים ביותר במדעי החברה. הלימודים יקנו לכם ידע וכלים לניתוח היבטים מדיניים, כלכליים, משפטיים וביטחוניים בפוליטיקה הכלל עולמית בה פועלות מדינות, ארגונים ותאגידים רב לאומיים.
במהלך התואר נחשפים הסטודנטים להיסטוריה העשירה…

מידע על לימודים אקדמיים – תואר ביחסים בינלאומיים 

רקע כללי:
יחסים בינלאומיים קיימים משחר ההיסטוריה, אך כתחום מדע מדובר באחד מתחומי המחקר הצעירים ביותר במדעי החברה. הלימודים יקנו לכם ידע וכלים לניתוח היבטים מדיניים, כלכליים, משפטיים וביטחוניים בפוליטיקה הכלל עולמית בה פועלות מדינות, ארגונים ותאגידים רב לאומיים.
במהלך התואר נחשפים הסטודנטים להיסטוריה העשירה של התפתחות היחסים הבינלאומיים ששורשיה נעוצים במחצית השנייה של המאה ה-18 שם הופיע לראשונה המושג "יחסים בינלאומיים" בחיבור של הוגה דעות ליברלי אנגלי בשם ג'רמי בנתהם, אם כי כוונתו במאמר הייתה למשפט בינלאומי בלבד ועד למאפייניה של המערכת הבינלאומית המודרנית שחולשת על תחומי דעת רבים: פוליטיים, ביטחוניים, כלכליים, משפטיים, תרבותיים ופסיכולוגים של היחסים הבין-לאומיים.

אפשרויות תעסוקה:
בוגרי לימודי יחסים בינלאומיים עוסקים בהוראה, משתלבים במחקר ובעשייה בתחום קשרי חוץ במוסדות מחקר אקדמיים, במשרד החוץ, במדיה, במערכת הביטחון, בתאגידים העוסקים במסחר בינלאומי.

למי מתאימים לימודי מדעי החברה?
- למי שאוהב לקרוא הרבה, אפילו המון. במהלך התואר נדרשים הסטודנטים לקרוא מאות מאמרים (ארוכים, רובם באנגלית) ולנתח את התיאוריות.
- למי שלמד סוציולוגיה בתיכון ואהב את זה, התואר מעמיק בהרבה ממה שנלמד ברמת 5 יחידות לבגרות.
- למי שמוצא ששאלות כמו: למה משפחה היא אבא אימא וילדים? למה ביה"ס מאורגן כפי שהוא מאורגן? למה אנו מתנהגים כפי שאנו מתנהגים בחברה?- מרתקות אותו, זהו תואר שיעניין אתכם מאוד.
- אם אתם שונאים מספרים, מתמטיקה, פיסיקה וכו', בתואר ראשון בסוציולוגיה יש מעט מאוד מספרים.
- אם אתם הולכים ללמוד אנתרופולוגיה, לא משנה איפה, קחו בחשבון שאחת מהמשימות הראשונות שלכם תהיה לשבת במקום מסוים כמה שעות ולצפות בנעשה. (כבר אלפי סטודנטים לאנתרופולוגיה ישבו בקניון, בקולנוע, במרכז השכונתי, בבית המשפט עם פולדר צהוב ועט ביד- אם אתם רואים אחד כזה, אחלו לו הצלחה במשימת השטח הראשונה שלו…).

למה כדאי ללמוד מדעי החברה?
-  זה תואר בסיסי טוב לתארים מתקדמים.
- זה מעניין יחסית.
- זה לא ריאלי (מלבד קורסים 1-2 בסיסיים בסטטיסטיקה).
- תתפלאו לדעת כמה אנשים מצליחים בעולם מחזיקים בתואר ראשון במדעי החברה.
 
מידע על המקצוע – תואר ביחסים בינלאומיים 
מומחה ליחסים בינלאומיים:

ישנם כאלה שכל מה שהם יודעים על ביל קלינטון זה פרשת מוניקה לווינסקי. אם אתם יודעים עליו קצת יותר, ובכלל, מתעניינים בנושאי חוץ וחברה, אולי זה המקצוע המתאים לכם.   

בתחום היחסים הבינלאומיים חלו התפתחויות רבות במאה שעברה. בתחילת המאה ההיא החלו אף ללמוד את המקצוע באוניברסיטאות.

כיום יש הרבה מה לחקור והרבה נושאים בהם אפשר לעסוק: דיפלומטיה, מדיניות חוץ, שיתוף פעולה בין-לאומי, טרור, לאומיות, איכות הסביבה, פשע מאורגן ועוד.

העוסקים בתחום צריכים להיות בקיאים בתחומים שונים כגון משפט, סוציולוגיה, כלכלה ועוד.

עליהם להכיר היטב את התיאוריות שמסבירות התרחשויות במערכת הבינלאומית לאורך ההיסטוריה, וכן להסיק מהן מסקנות לגבי אירועים עתידיים והדרכים בהן אפשר למנוע אירועים שליליים עתידיים.

מומחים ליחסים בינלאומיים הם בעלי ידע היסטורי, תיאורטי ומשפטי, וכן ידע בשימוש בכלים מחקריים להבנת המציאות המשתנה והמורכבות של היחסים.

המסיימים תואר ביחסים בין לאומיים יכולים לעבוד בשירות החוץ והדיפלומטיה של מדינת ישראל, בפוליטיקה, בהוראה ומחקר ועוד.

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי תואר ביחסים בינלאומיים. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>