ללמוד ולעבוד בתחום – מנהל מלונות

מידע על המקצוע – מנהל מלונות 
מנהל מלונות:
דואג לרווחת התיירים המגיעים לשהות במלונות או אכסניות.
הנופשים במלון זקוקים לשירות חדרים, למגבות נוספות ולחלוק בבריכה, או לחיבורי מחשב וחדרי ישיבות, במידה והם אנשי עסקים.
מנהל מלון עובד קשה כדי לוודא שאורחי המלון מרגישים שהשהות בו עונה על ציפיותיהם על מנת שישובו…

מידע על המקצוע – מנהל מלונות 
מנהל מלונות:
דואג לרווחת התיירים המגיעים לשהות במלונות או אכסניות.
הנופשים במלון זקוקים לשירות חדרים, למגבות נוספות ולחלוק בבריכה, או לחיבורי מחשב וחדרי ישיבות, במידה והם אנשי עסקים.
מנהל מלון עובד קשה כדי לוודא שאורחי המלון מרגישים שהשהות בו עונה על ציפיותיהם על מנת שישובו אליו בעתיד. 
הוא אחראי על מחלקות המלון השונות – דלפק הקבלה, המסעדות, המעליות, ניקיון החדרים ושרותי הכביסה.

קריירה כמנהל עסקים:
לא לכל אחד מתאים להיות מנהל, למרות זאת רבים חולמים לנהל עסק עצמאי או להפוך למנהלים בכירים בחברה גדולה. הפלוסים הם קודם כל שכר נאה, כבוד וכוח.
אבל יש לזכור שמנהל חייב להצדיק את משכורתו הגבוהה ולהביא תוצאות בשטח מדי יום וזאת בסביבה עסקית תחרותית ומאתגרת.
אם זה בהבאת לקוחות חדשים והגדלת ההכנסות, אם זה בחיסכון בהוצאות ובהנעת עובדים, בשורה התחתונה המנהל נמדד לפי ההכנסות וההוצאות. מנהל טוב צריך לשלוט ברזי הכלכלה והאסטרטגיות העסקיות ובתורות המימון, השיווק והמס.
עליו להיות מציין ביחסי אנוש ובעל כריזמה להנעת עובדים. בקיצור, מנהל טוב צריך להיות בעל ידע רב אך גם בעל יכולת ליישמו בשטח, כדי שיוכל לקדם את החברה. 
 
 
 
מידע על לימודים אקדמיים – מנהל מלונות 
ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות B.Sc: רקע כללי:
מטרת הלימודים במסלול זה היא להכשיר בוגרים ברמה אקדמית למגוון תפקידי ניהול עם התמחות בענפי ההארחה:
מלונאות, משאבי מזון ותיירות. הלימודים נפרשים על פני 6 סמסטרים במשך 3 שנות לימוד.
תוכלו לעסוק במחקר, הוראה או בעבודה מקצועית בתחומים כמו: חקלאות מתקדמת, מדעי איכות הסביבה ושמירת הטבע, מדעי המזון, תזונה קלינית, כלכלה חקלאית מנהל ושיווק, ורפואה וטרינרית.

מסלולי לימוד:
לימודי כלכלה ומנהל המהווים כ- 40% מכלל הקורסים: מבוא לכלכלה, התנהגות ארגונית, ניהול משאבי אנוש, יסודות השיווק.
תורת המחירים, כלכלת תיירות, ניהול אסטרטגי, השקעות, הקמת המלון ולימודי שפות זרות. לימודי מלונאות ותיירות המהווים כ – % 40 מכלל הקורסים: ניהול אירועים וכנסים, ארגון ותפעול המלון, שיווק במלונאות ותיירות, תמחור תעשיות הארחה.
יישומי מחשב במלונאות, ייזום וביקורת מזון ומשקאות, תחיקת מלונאות. לימודי תזונה ומזון המהווים כ – %20 מכלל הקורסים: תזונה ופיזיולוגיה, דיאטטיקה, ייננות,  תורת המזון ואומנות הבישול.

תכני הלימוד:
תכנית הלימודים המקיפה נושאים רבים גם מתחום הכלכלה והמנהל מאפשרת לתלמידים מצטיינים להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה ובמנהל עסקים.

סטאז':
התלמידים יחשפו במשך הלימודים להכשרה מעשית (סטא'ז) בהיקף 800 שעות כ-5 חודשים בבתי מלון "חונכים". ניתן לבצע חלק מההתמחות במסעדות ואולמות אירועים.
מוצע מסלול התמחות שתוכנן בשיתוף עם מספר רשתות בתי מלון. התכנית בנויה בשיתוף עם התאחדות המלונות בישראל ובהמלצת משרד התיירות.
התמחות זו יחד עם סיורים בבתי מלון וסדנאות רבות בהן נוטלים חלק בכירי המנהלים בתעשיית המלונאות והתיירות, מאפשרים לתלמידים להכיר היטב את תחומי הפעילות המגוונים ולהשתלב בענף
כבר במהלך לימודיהם.

אפשרויות תעסוקה:
בוגרי החוג יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בתעשיית המלונאות התיירות והמזון:
בתי מלון והארחה, שיווק, תיירות, אירועים וכנסים, תעשיית המזון והמשקאות, מסעדנות, בתי אבות ובתי חולים, חברות תעופה, בארגונים ציבוריים ופרטיים.
 
מלונאות, תיירות והסעדה BA:רקע כללי:
תעשיית התיירות ותעשיית המלונאות פועלות זו לצד זו, ומשחקות תפקיד מרכזי בכלכלת העולם. תעשיית התיירות היא אחת משלושת תעשיות יצוא השירותים המובילות בכלכלה העולמית.
גם בישראל, ערש לידתן של שלושת הדתות הגדולות, תחומים אלו תופסים מקום מכובד בהתפתחות הכלכלית.
אם בעבר תחום התיירות היה מנת חלקם של האמידים ובני המעמד העליון, הרי שכיום הוא מוצר נפוץ ומציע חבילות רבות המותאמות לכל מעמד ולכל כיס. התחרות יצרה מחירים אטרקטיביים וגרמה לאזרחי ישראל לטוס לחו"ל בהמוניהם. מסלולי לימוד:
לימודי התואר (תואר ראשון BA) נלמדים במסלול תלת-שנתי במסגרת תואר ראשון בלימודי סביבה, או במסגרת תואר ראשון בגיאוגרפיה, כתואר ראשון בחקלאות ומזון או במסלול הנדסה תעשיה וניהול במגמת תיירות. תכני הלימוד:
תוכנית לימודי התיירות היא תוכנית בינתחומית במהותה, המדגישה את צדדי הניהול העסקי במלונאות, תיירות, מסעדנות.
ניהול אירועים ופנאי. הקורסים הנלמדים במסגרת התואר הם מתחומים כמו ניהול ארגוני, שיטות כמותיות, שיווק, מימון, תכנון לטווח ארוך וכן קורסים שונים המתמקדים בתחום המלונאות, תיירות, מסעדנות, אירוח ותחבורה. שנה א': קורסי מבוא ויסוד כלליים וספציפיים ללימודי תיירות: מבוא לענף התיירות, מבוא לענף המלונאות, מבוא לכלכלה לניהול/יסודות הניהול, יסודות החשבונאות, מבוא למדעי ההתנהגות במנהל, הדרכה בספרייה, שיטות כמותיות בניהול/סטטיסטיקה בניהול, מבוא למו"מ לניהול, יישומי מחשב א'/ מערכות מידע במלונאות ותיירות, מבוא לניהול מזון ומשקאות, יסודות הסוציולוגיה של התיירות. שנה ב': קורסי מבוא נוספים, וקורסי המשך וכן קורסי בחירה: חשבונאות למלונאות, מימון בענף המלונאות, חקר ביצועים, יסודות המימון, פיתוח אזורי תיירות, ניהול מזון ומשקאות , ניהול התפעול, ניהול משאבי אנוש, שיווק מלונאות ותיירות.

שנה ג': קורסי המשך, סמינריון וכן קורסי בחירה: סמינר במלונאות ותיירות, אסטרטגיה עסקית למלונאות ותיירות, מבוא לניהול תעופתי, מבוא לדיני עסקים, שפה זרה למלונאות א', יזמות ופיתוח תיירותי עסקי , מודלים כמותיים במלונאות ותיירות, דיני הארחה ועבודה. קורסי בחירה כגון: התנהגות צרכנים, הערכת פרויקטים תיירותיים, ניהול אטרקציות ופארקים נושאיים, ניהול בתי מלון ורשתות, ניהול מסעדות, מבוא לכנסים תערוכות מסחריות ואירועים, ניהול מורשת בתיירות ועוד.

אפשרויות תעסוקה:
בוגרי לימודי תיירות יכולים להשתלב בתעשייה בתחומים רבים ומגוונים:
ייזום פרויקטים תיירותיים, ניהול בבתי מלון והארחה, ובתפקידים שונים באתרי תיירות ונופש, סוכנויות נסיעות, חברות תעופה, משרדי טיולים, חברות שיט, מסעדות, מוזיאונים ועוד.

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי ניהול מלונות. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>