מידע על המקצוע – מהנדס חקלאות
מהנדס חקלאי:
מהנדסים חקלאיים הם שהגדילו את כמות התפוקה החקלאית ביחס לכוח האדם העובד עליה, בעשרות השנים האחרונות.
הם עשו זאת בעזרת פיתוח ובניית ציוד הנדסי חקלאי מתוחכם כמו מכשירי זריעה ענקיים וטרקטורים מתקדמים וגם בעזרת פיתוח זנים חזקים ובריאים יותר.
כדאי רק לקחת בחשבון שיש כאן גם עבודת שטח ולא רק ישיבה במשרד, בדרך כלל.
קריירה בהנדסה:
כמהנדס, זקוקים לך בעיקר על מנת לפתור בעיות. ליצור תוכנה בעלת כמה שפחות באגים, לבנות משקפת מדויקת לראיית לילה, מכונית זולה עם ביצועים מעולים, בניין עמיד לרעידות אדמה, מערכת חימום חסכונית ועוד משימות שרק למהנדס יש את האומץ והחזון לומר שהן אפשריות ולהפוך אותן למציאות.
מהנדסים מתחומים שונים שיפרו את איכות חיינו והביאו אותנו למאה העשרים ואחת עם טכנולוגיות מתקדמות:
מטוסים, סיבים אלקטרו-אופטיים, מחשבים, טלפונים סלולאריים, מכשירי חשמל ביתיים ואפילו את תהליכי הניהול בהם משתמשים מנהלים בחברות שונות.
מקצוע המהנדס:
מהנדסים משתמשים בכישורים מתמטיים, מדעיים, טכניים ואף ביכולת עיצובית לעיתים, כדי לפצח בעיות. הם משתלבים בדרך כלל במפעלי ההיי טק, תעשייה ומחקר. מכיוון שיש מגוון אינסופי של בעיות שצריך לפתור, בתחומים שונים, חולקו ההתמחויות של המהנדסים לתחומים שונים כשכל מהנדס מתמקצע באחד מהם במהלך לימודיו ומכיר אותו לעומק.
המהנדסים הם החוליה המקשרת בין המטרות מרחיקות האופק לבין המציאות, כאשר הם שותפים בשלבי התהליך השונים של הקמת מוצר או תהליך.
מידע על לימודים אקדמיים – מהנדס חקלאות
מדעי התזונה/ מדע המזון/ מהנדס מזון BA/ B.Sc/ B.Sc.Agr:
רקע כללי:
מדעי התזונה ניתן ללמוד במשך שלוש שנים לתואר ראשון BA במדעי התזונה, לתואר ראשון BSc בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה או לתואר ראשון B.Sc.Agr בביוכימיה ומדעי המזון.
התחום עוסק בפיתוח יכולת השימוש והניצול של תוצרת חקלאית למאכל. המחקר מתמקד בבני האדם אשר צורכים מזון המופק מן החי והצומח. כמו כן, תלמדו על שיטות לעיבוד ושמירת מזון, הקשר בין בריאות האדם למזון- תזונה קלינית וכן על תזונה מאוזנת ומונעת. במהלך הלימודים תחקרו את סוגי המזון, רכיביו ואת השפעתם ההדדית על הגוף.
הלימודים יכשירו אתכם להבנת הקשר ההדוק בין תזונת האדם ובריאותו וגם יעניקו לכם ידע ישים בטיפול וייעוץ תזונתי מניעתי או לסובלים ממחלות.
תוכלו להשתלב במערכות בריאות וחינוך שונות כיועצי תזונה או לפתוח קליניקה פרטית בתחום.
תוכלו להשתלב כיועצי תזונה בקופות ובתי חולים, חברות לייצור מזון, בתעשיות המזון, המלונאות והתיירות.. תוכלו לעבוד מנהלי מערכות מזון וכמפתחי מזון. אם תרצו לעבוד כדיאטנים תצטרכו גם תעודת דיאטן ממשרד הבריאות.
תכני הלימוד:
במסגרת הלימודים תתקלו, בין היתר, בקורסים הבאים: מתמטיקה, סטטיסטיקה, יישומי מחשב, כימיה וביוכימיה של מזון, אנטומיה ופיסיולוגיה של האדם, גנטיקה, מדעי הצמח, מבוא לכלכלה, חקלאות מודרנית, ביולוגיה, אבולוציה.
אחסון פירות וירקות, מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון, טכנולוגיה והנדסת מזון, סוגי אריזה, אירוח, פיסיקה וטכנולוגיה של מזון, חקיקה בתחום המזון, מים בתעשיית המזון, ניהול שירותי מזון, גידול ירקות, טיפול ומחזור פסולת חקלאית ועירונית, איכות מים השבחה והשבה, תזונת חיות משק ועוד