ללמוד ולעבוד בתחום – פלנר

מידע על המקצוע – פלנר 
פלנר:
הפלנר אמור להכיר את כולנו, הצרכנים – מנערים מתבגרים המכורים למשחקי מחשב, אנשי עסקים והמחשב הנישא שהם לוקחים לטיסה, דרך ילדי גן והשוקו שהם מעדיפים ועד קלאברים וסוג האלכוהול שהם שותים.
הוא צריך לדעת מהם צרכיו וחלומותיו החברתיים, הפסיכולוגיים והכלכליים של כל צרכן מכל סוג וחברה,…

מידע על המקצוע – פלנר 
פלנר:
הפלנר אמור להכיר את כולנו, הצרכנים – מנערים מתבגרים המכורים למשחקי מחשב, אנשי עסקים והמחשב הנישא שהם לוקחים לטיסה, דרך ילדי גן והשוקו שהם מעדיפים ועד קלאברים וסוג האלכוהול שהם שותים.
הוא צריך לדעת מהם צרכיו וחלומותיו החברתיים, הפסיכולוגיים והכלכליים של כל צרכן מכל סוג וחברה, מכיוון שאפיון הצרכנים הוא שעומד בבסיס קביעת האסטרטגיה הפרסומית. 
הפלנר מבצע מחקרים סטטיסטיים שיעזרו לו לאפיין את הצרכנים, הוא לומד מגמות וטרנדים ובודק שצרכי הצרכן ישולבו בכל שלב של הקריאטיב.
הפלנר מסייע לתקציבאי ולקריאטיב בתכנון הקמפיין מול הלקוח. הוא צריך להיות מעודכן, לומד מהר, בעל יכולות פסיכולוגיות לאפיון אוכלוסייה ו"לכניסה מתחת לעורם" של כל סוגי האנשים ובעל תפיסה ריאלית לניהול המחקר הסטטיסטי.
 
מדיה– פלנר:
תפקידו של המדיה פלנר להכיר את הרגלי צריכת התקשורת של אנשים: איזה ערוץ הם מעדיפים? מתי  הם פותחים את הרדיו?
כמה שעות הם גולשים באינטרנט?
לפי הידע הזה יחליטו במשרד הפרסום האם כדאי להשקיע את תקציב הפרסום דווקא בעיתון ולא ברדיו, או לחלקו ביניהם. אם המדיה פלנר לא יביא נתונים מבוססים על הרגלי הצרכנים, קמפיינים שלמים יכולים לרדת לטמיון, מכיוון שפריסת המדיה לא הותאמה לקהל היעד.
המדיה פלנר צריך להיות נוכח בשלבי התכנון המקדים של פריסת המדיה לקנייה, ובשלבי הקריאייטיב הראשוניים כדי לשלב אותם עם צרכי הלקוח. הוא בודק השגת מטרות מול התקציב ומגבש המלצות להמשך. הוא אחראי על הערכות ותכנון המדיה לפני ואחרי הקנייה, על ניתוח פעילות המתחרים ועל הזמנת המדיות ופרסומן. חשוב שיהיה בעל ידע בתוכנות מדיה, CP, פיפל מיטר REACH, רייטינג וכדומה, בקיצור – אשף תקשורת עם הבנה רחבה במדיה.קריירה בתקשורתומדיה:
"המדיום הוא המסר" כך טען מרשל מקלוהן, חוקר תקשורת ההמונים הידוע בסוף שנות השישים. הכוונה באמרה המפורסמת היא שהשינויים בחברה מתרחשים בעקבות שינויים במדיום, הוא זה שקובע את אופי החברה ולא המסר.
בהקשר זה נסו לחשוב האם אתם מחקים מבלי לשים לב דמויות תקשורתיות כמו דוגמניות וסלבריטאים בחיי היומיום ועד כמה אתם מושפעים מפרסומות ומסצנות הוליוודיות?
התקשורת מציפה ומקיפה אותנו מכל עבר ויש כאלו שמנסים לחמוק ממנה לאזורים נידחים בעולם, אך בדרך כלל, ללא הצלחה. הרדיו, הפרסומות בצידי הדרכים, הטלוויזיה, הקולנוע וכמובן האינטרנט – כולם יעשו הכול כדי ללכוד את תשומת לבנו. מי שעוסק בתחום התקשורת מבין שזו הדרך להשפיע על הציבור ומעוניין בכוח – פרסומי, אמנותי, חברתי וכלכלי.

 
מידע על לימודים אקדמיים – פלנר 
תואר ראשון בתקשורת B.A :

רקע כללי:
תחום תקשורת ההמונים הוא התוצר המרכזי והבולט של המהפכה הטכנולוגית של המאה העשרים.
העולם מתכווץ והולך, באמצעות התקשורת, מהפכת האינטרנט הפכה את המידע לנגיש, זמין לכל וזול.
המדיה היום, על צורותיה השונות היא הכלי המרכזי בהשגת יעדים חברתיים, פוליטיים ומסחריים.
לימודי תואר ראשון בתקשורת מקנים ללומדים השכלה רב תחומית רחבה בתחומי הקומוניקציה ואפשרות להתנסות מעשית במגוון כלי תקשורת: מעריכת סרטים דרך בימוי באולפן טלוויזיה, שידור חי ברדיו ועד בימוי והפקת סרט באורך מלא.
במהלך התואר לומדים הסטודנטים להתבונן במבט ביקורתי על אמצעי התקשורת ולהעלות שאלות נוקבות על טיב היחסים בין שליטה באמצעי התקשורת והון והיחסים ההדדיים, יש שיאמרו הדדיים מידי, בין גופי תקשורת למוסדות ציבור כמו המערכת הצבאית, המערכת הפוליטית,  מערכת המשפט, החינוך הכלכלה ועוד.תכני הלימוד:שנה א': מבוא לתקשורת המונים, מבוא לתקשורת חזותית, מבוא לתקשורת לשונית, מבוא לתקשורת פוליטית מבוא למדע המדינה, מבוא לסטטיסטיקה, יסודות בהפקת תוכנית רדיו, יסודות בהפקה טלוויזיונית, יסודות בכתיבה עיתונאית, כתיבה אקדמית, חשיבה מדינית, רדיו, דיני תקשורת, חשיבה חברתית ותולדות התקשורת.שנה ב': בחירת מגמה בחלק מן המוסדות – עיתונאות/ תקשורת/ קולנוע / טלוויזיה ועוד. פסיכולוגיה חברתית, יישומי מחשב, גישות ושיטות מחקר במדעי החברה ובתקשורת, אתיקה מקצועית, חקר הטלוויזיה, תקשורת שיווקית וחקר קהלים, טקסט וקונטקסט, מבוא לחקר התרבות, תיאוריה קולנועית ועוד.שנה ג': הפקת פרויקט גמר בתחום ההתמחות. מהווה "כרטיס ביקור" לניסיון מעשי בסיום התואר.
בין הקורסים הנלמדים בשנה זו: סוגיות מתקדמות בתקשורת, תחנות יסוד בתרבות המערב, חשיבה הומניסטית, הסיקור הביטחוני בתקשורת ועוד.- סדנאות מעשיות כמו: עיתונות כתובה, סדנת אולפן, סדנת עריכה, סדנת רדיו מעשית ועוד.
יש מוסדות לימוד בהם גוף תקשורתי פורש את חסותו על החוג ומספק לסטודנטים התנסות מעשית, לדוגמא: אתר וואלה לקח חסותו על מגמת התקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה ומאפשר לסטודנטים להתנסות במדיה הכתובה באיטנרנט. עיתון הארץ לקח חסות על מגמת העיתונאות הכתובה במכללת ספיר ובאוניברסיטת תל-אביב יש שיתוף פעולה עם בית הספר כותרת לעיתונאות.
הלימודים מתקיימים בעשרות מוסדות לימוד בארץ ביניהם אוניברסיטאות, מכללות אקדמיות, מכללות פרטיות וגם שלוחות מחו"ל. מסלולי לימוד: דו חוגי:
שילוב מקצועות כגון פסיכולוגיה, כלכלה, משפטים, מדע המדינה, פילוסופיה, סוציולוגיה, ועוד.
חד חוגי:
בחירת שני תחומי משנה,  אחד לבחירתם והשני מוכתב על פי מוסד הלימוד, כמו כן חלק ממוסדות הלימוד משלבים מראש את לימודי התקשורת עם לימודי עיתונאות.
התמחויות:
תקשורת שיווקית, תקשורת שכנועית, תקשורת יצירה וביקורת, תקשורת ועיתונות כתובה, תקשורת ורדיו, תקשורת וקולנוע: עלילתי או דוקומנטארי, יחסי ציבור, הפקה טלוויזיונית, הפקת פרסומות, עריכת תוכן לאינטרנט ועוד.אפשרויות תעסוקה:
בעיתונות הכתובה והמשודרת תוכלו להשתלב ככתבים, כתבי שטח למערכת עיתון כתובה או למערכת עיתון מכוונת (אתרי אינטרנט) עורכי תוכן, רכזי כתבים, ניהול לוגיסטי במערכות תקשורת כתובות וכו'.
ברדיו ניתן להשתלב כשדרני רדיו, קריינים, מפיקי תוכניות. בעולם הטלוויזיה והפרסום תוכלו לעבוד בהפקות טלוויזיה, במשרדי פרסום ויחסי ציבור ושיווק, בחברות אינטרנט (פורטלים למיניהם), בהפקת אירועים, כדוברים במוסדות ממשלתיים ופרטיים וגם בתחום משאבי אנוש. למי זה מתאים?
לחיות תקשורת, מי שלא יכול בלי לקרוא עיתונים, לא מפספס אף מילה בכל עיתוני סוף השבוע, למי שמכיר את כל הפורטלים הכי שווים באינטרנט, מעודכן ברכילות הכוכבים, מכיר את לוח השידורים בעל פה, יודע מי בברנז'ה עם מי ואכפת לו….

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי פאלנר, לימודי פלנר. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>