מידע על לימודי תעודה – ברמנים ויינים
תכני הלימוד:
יין: ההיסטוריה של גידול הגפן ותעשיית היין, קריטריונים לעשיית יינות איכות, זני הענבים השונים והפיכתם ליין.
תכונות היינות השונים וחלוקתם לקבוצות מאפיינות, עשיית יין, הכרת היין, הגשת יין ושתייתו, טעימות והערכת יין, התאמת יין למזון, בחירת כוס מתאימה ועוד.
בר: סוגי ברים, שיטות עבודה, תרבות השתייה, סוגי כהלים, הכנת קוקטיילים מעורבבים ומנוערים, הכנת אפריטיף ודז'סטיף, בירה ותרגול מזיגה מהחבית.
בנוסף, תוכלו לעבור סדנאות ממוקדות בתחומים ספציפיים: אספרסו בר, וויסקי, קוקטיילים לסוגיהם, קוניאק אתיקה מקצועית, תקשורת בינאישית ועוד.
תעודה
תעודת גמר.
אפשרויות תעסוקה:
פאבים, בתי מלון, מסעדות, בתי אירוח.
מידע על המקצוע – מנהל שרותי מזון והסעדה
מנהל שרותי מזון והסעדה:
אין מי שמתרגש יותר מהאקשן במטבח מאשר מנהל שירותי מזון והסעדה.
הריחות הבוקעים מן הסירים, העיצוב של השולחנות, השף הקפריזי – אלו הדברים החשובים להם.
הם אחראים לכל הדברים האלו, וגם להעסקת צוות המלצרים והעובדים הנוספים, לניהול הפיננסי של המסעדה ולצד האומנותי שלה שכולל תכנון התפריט.
מנהלי שירותי מזון עובדים כשכירים בבתי מלון, מסעדות, בתי חולים ומוסדות נוספים, לעיתים הם מנהלים שירותי הסעדה ומסעדות שלהם.
כדי שידעו לייחצן את המקום שאותו הם מנהלים, להתמודד עם לחץ יומיומי של השגת חומרי גלם לבישול ושל ביקורת אפשרית מצד הסועדים.
קריירה כמנהל עסקים:
לא לכל אחד מתאים להיות מנהל, למרות זאת רבים חולמים לנהל עסק עצמאי או להפוך למנהלים בכירים בחברה גדולה. הפלוסים הם קודם כל שכר נאה, כבוד וכוח.
יש לזכור שמנהל חייב להצדיק את משכורתו הגבוהה ולהביא תוצאות בשטח מדי יום וזאת בסביבה עסקית תחרותית ומאתגרת.
אם זה בהבאת לקוחות חדשים והגדלת ההכנסות, אם זה בחיסכון בהוצאות ובהנעת עובדים, בשורה התחתונה המנהל נמדד לפי ההכנסות וההוצאות.
מנהל צריך לשלוט ברזי הכלכלה והאסטרטגיות העסקיות ובתורות המימון, השיווק והמס. עליו להיות מצוין ביחסי אנוש ובעל כריזמה להנעת עובדים.
בקיצור, מנהל טוב צריך להיות בעל ידע רב אך גם בעל יכולת ליישמו בשטח, כדי שיוכל לקדם את החברה