מידע על לימודי תעודה – מלונאי
ארגון המלון: רקע כללי:
סקירה היסטורית על ענף המלונאות, התפתחותו לסוגיו השונים, הצגת הזרזים אשר הניעו את המלונאות העסקית, התיירותית ומלונאות הנופש לסוגיה השונים. תכני הלימוד:
המבנים הארגונים של המלונות השונים: המלון הקטן, הבינוני והגדול – הניהול לכל אחד מהם.
סווג בתי-מלון, ניהול עצמאי לעומת ניהול במסגרת רשת בתי מלון, שיקולי יזמים בהשקעה בבית מלון, שיקולי אורחים בבחירת אירוח במלון.
הלימודים מוכרים לצורך:
לימודים ע"ח פיקדון לחיילים משוחררים.
מוכר למימוש גמול השתלמות כללי.
הקמת המלון:
תכני הלימוד:
הקורס מציג את תהליך התכנון וההקמה של מלון כפעולה אינטגרטיבית של צוות רב-תחומי.
והוא קושר את תהליך התכנון בשיקולים של כלכלה, שיווק ותכנון פיזי. ההתמחויות המקצועיות השונות מלוות את תהליך ההקמה לכל אורכו ולכן מעוצב הקורס במתכונת מדורגת העוקבת אחר תהליך ההקמה של אחרי שלב – ולא לפי חתך של נושאים מקצועיים.
הלימודים מוכרים לצורך:
לימודים ע"ח פיקדון לחיילים משוחררים.
מוכר למימוש גמול השתלמות כללי.
תחיקת מלונאות וכשרות:
תכני הלימוד:
מושגי יסוד במשפט וחקיקה- חוזים, דיני עבודה ודיני נזיקין. משפט ציבורי – פלילי ומנהלי. מערכת הדינים המסדירים את ענף התיירות. הגדרות מתקני אירוח, רישום, סיווג, רישוי והסמכה.
שירותי אירוח ומחירים, מסעדות, פיקוח, אכיפה וסנקציות, חובות וזכויות הדדיות של מלונאי, האורח וענף הנסיעות. אחריות לנזקי גוף ורכוש של אורח, הזמנות יתר, סוגיות נבחרות.
הלימודים מוכרים לצורך:
לימודים ע"ח פיקדון לחיילים משוחררים.
מוכר למימוש גמול השתלמות כללי.
מידע על לימודים אקדמיים – מלונאי
ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות B.Sc:רקע כללי:
מטרת הלימודים במסלול זה היא להכשיר בוגרים ברמה אקדמית למיגוון תפקידי ניהול עם התמחות בענפי ההארחה:
מלונאות, משאבי מזון ותיירות. הלימודים נפרשים על פני 6 סמסטרים במשך 3 שנות לימוד.
תוכלו לעסוק במחקר, הוראה או בעבודה מקצועית בתחומים כמו:
חקלאות מתקדמת, מדעי איכות הסביבה ושמירת הטבע, מדעי המזון, תזונה קלינית, כלכלה חקלאית מינהל ושיווק, ורפואה וטרינרית.
מסלולי לימוד:
לימודי כלכלה ומינהל המהווים כ- 40% מכלל הקורסים:
מבוא לכלכלה, התנהגות אירגונית, ניהול משאבי אנוש, יסודות השיווק, תורת המחירים, כלכלת תיירות, ניהול אסטרטגי, השקעות, הקמת המלון ולימודי שפות זרות.
לימודי מלונאות ותיירות המהוים כ – % 40 מכלל הקורסים:
ניהול אירועים וכנסים, אירגון ותפעול המלון, שיווק במלונאות ותיירות, תמחור תעשיות הארחה, יישומי מחשב במלונאות, ייזום וביקורת מזון ומשקאות, תחיקת מלונאות.
לימודי תזונה ומזון המהווים כ – %20 מכלל הקורסים:
תזונה ופיזיולוגיה, דיאטטיקה, ייננות, תורת המזון ואומנות הבישול.תכני הלימוד:
תכנית הלימודים המקיפה נושאים רבים גם מתחום הכלכלה והמינהל מאפשרת לתלמידים מצטיינים להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה ובמינהל עסקים.סטאז':
התלמידים יחשפו במשך הלימודים להכשרה מעשית (סטא'ז) בהיקף 800 שעות כ-5 חודשים בבתי מלון "חונכים".
ניתן לבצע חלק מההתמחות במסעדות ואולמות אירועים מוצע מסלול התמחות שתוכנן בשיתוף עם מספר רשתות בתי מלון.
התכנית בנויה בשיתוף עם התאחדות המלונות בישראל ובהמלצת משרד התיירות.
התמחות זו יחד עם סיורים בבתי מלון וסדנאות רבות בהן נוטלים חלק בכירי המנהלים בתעשיית המלונאות והתיירות, מאפשרים לתלמידים להכיר היטב את תחומי הפעילות המגוונים ולהשתלב בענף כבר במהלך לימודיהם.אפשרויות תעסוקה:
בוגרי החוג יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בתעשיית המלונאות התיירות והמזון:
בתי מלון והארחה, שיווק, תיירות, אירועים וכנסים, תעשיית המזון והמשקאות, מסעדנות, בתי אבות ובתי חולים, חברות תעופה, באירגונים ציבוריים ופרטיים.
>מידע על המקצוע – מנהל שרותי מזון והסעדה
מנהל שרותי מזון והסעדה:
אין מי שמתרגש יותר מהאקשן במטבח מאשר מנהל שירותי מזון והסעדה.
הריחות הבוקעים מן הסירים, העיצוב של השולחנות, השף הקפריזי – אלו הדברים החשובים להם.
הם אחראים לכל הדברים האלו, וגם להעסקת צוות המלצרים והעובדים הנוספים, לניהול הפיננסי של המסעדה ולצד האומנותי שלה שכולל תכנון התפריט.
מנהלי שירותי מזון עובדים כשכירים בבתי מלון, מסעדות, בתי חולים ומוסדות נוספים, לעיתים הם מנהלים שירותי הסעדה ומסעדות שלהם.
כדי שידעו לייחצן את המקום שאותו הם מנהלים, להתמודד עם לחץ יומיומי של השגת חומרי גלם לבישול ושל ביקורת אפשרית מצד הסועדים.
קריירה כמנהל עסקים:
לא לכל אחד מתאים להיות מנהל, למרות זאת רבים חולמים לנהל עסק עצמאי או להפוך למנהלים בכירים בחברה גדולה. הפלוסים הם קודם כל שכר נאה, כבוד וכוח.
יש לזכור שמנהל חייב להצדיק את משכורתו הגבוהה ולהביא תוצאות בשטח מדי יום וזאת בסביבה עסקית תחרותית ומאתגרת.
אם זה בהבאת לקוחות חדשים והגדלת ההכנסות, אם זה בחיסכון בהוצאות ובהנעת עובדים, בשורה התחתונה המנהל נמדד לפי ההכנסות וההוצאות.
מנהל צריך לשלוט ברזי הכלכלה והאסטרטגיות העסקיות ובתורות המימון, השיווק והמס. עליו להיות מצוין ביחסי אנוש ובעל כריזמה להנעת עובדים.
בקיצור, מנהל טוב צריך להיות בעל ידע רב אך גם בעל יכולת ליישמו בשטח, כדי שיוכל לקדם את החברה.