מידע על לימודי תעודה – אנימטור
קורס תקשורת חזותית- המסלול המורחב:
רקע כללי:
במסגרת התכנית המורחבת סטודנטים לומדים את מקצועות העיצוב הגרפי והמדיה האינטראקטיבית וייחשפו למגוון הנושאים המרכיבים את התרבות הדיגיטלית כיום, כולל הגורמים הפסיכולוגיים והתרבותיים המשפיעים על השפה החדשה – המדיה החדשה.
הלימודים המורחבים כוללים פיתוח חשיבה רעיונית וחשיפה לנושא התקשורת החזותית על צורותיה השונות; שיעורי עיצוב גרפי הכוללים היכרות עם הזרמים השונים בעיצוב הגרפי ובעיצוב הטיפוגרפי, והתפתחותם; לימודי אמנות, הפקה ועיצוב המוצר; לימודי פרסום ותקשורת שיווקית; עיצוב ממשק והבנת השפה האינטראקטיבית הנוצרת בין האדם למחשב; תכנון ובנייה של עולמות וירטואליים; עיצוב לאינטרנט; תכנון וניהול פרויקטים; הרצאות אורח של האנשים המובילים את תעשיית הפרסום, המולטימדיה וההיי-טק בארץ.
התכנית הבין-תחומית, כחלק אינטגרלי מהשקפתו וממגמתו של בית-הספר, נועדה להעניק ידע ומיומנויות לחשיבה יצירתית, אנליטית וביקורתית במקביל לחלק היישומי. התכנית מבוססת על לימודים עיוניים ברמה אקדמית ולימודי טכנולוגיה מעשיים. קהל היעד:
התכנית מיועדת לאנשים בעלי יכולת חשיבה יצירתית ורגישות חזותית. אנשים יצירתיים המעוניינים להתמחות בתחום התקשורת החזותית, העיצוב הגראפי והמדיה האינטראקטיבית ולעבוד כמעצבים גראפיים וארט-דירקטורים בתחום הפרסום, המדיה המודפסת, המדיה האינטראקטיבית, האינטרנט, באולפני טלוויזיה ובפוסטפרודקשן. תכני הלימוד:
ממשק, עיצוב גרפי וטיפוגרפי, פרסום ותקשורת שיווקית, עיצוב אינטראקטיבי, אנימציה אינטראקטיבית, איור, רישום והמחשה חזותית, ניהול אמנותי, פוס והפקה, תסריטאות קורסים עיוניים ועוד.
קורס עיצוב גרפי – השפההחזותית (Photoshop):
רקע כללי:
בקורס המלמד את עקרונות השימוש בתוכנת Photoshop לעיבוד התמונה הדיגיטאלית. זו התוכנה בה הופכים דוגמניות מושלמות למושלמות עוד יותר.
כמעט כל תמונה שאתם רואים במגזינים עוברת ליטוש בתוכנת הפוטושופ שמשנה את המצולם בהתאם לרצונה. גם הפרסומות באינטרנט, הבאנרים, נעשים בעזרת הפוטושופ.
רקע כללי:
הקורס מקנה ידע ומיומנויות בתחום העיצוב הגראפי ויישומם במדיום האינטרנט, בווידיאו ובטלוויזיה ואנימציה. לימוד הדימוי בתנועה והטיפול בזמן בהקשר של תנועה. תכני הלימוד:
פיתוח רעיוני, אפיון, בנייה ועיצוב של אתר אינטרנט, עקרונות ההנפשה, דימויים גראפיים בתנועה, השפעות מן הקולנוע, אפיון אובייקטים בתנועה, אנימציה וקטורית, תכנון הדמיה וכתיבת לוח עלילה, שימוש בקליפים, עריכת סרט, סאונד במצגות ועוד.
קורס לעיצוב גרפי:
רקע כללי:
העיצוב הגרפי הוא תחום בעל הקשרים טכנולוגיים, אומנותיים, פילוסופיים, תקשורתיים ועוד. התחום מתרגם צרכים חברתיים, כלכליים ותרבותיים לשפה ויזואלית ש"מדברת" לקהלי יעד שונים. תכני הלימוד:
תוכנית הלימודים משלבת מקצועות עיצוב קלאסיים כמו תפיסה חזותית, צורה וצבע, כתב וטיפוגרפיה, אריזה ותלת-ממד, פוטו-גרפיקה, פרסום וארט, ציור ורישום, תולדות האמנות, תולדות העיצוב, תקשורת המונים, סוגיות במדעי החברה והרוח ולימודי חינוך והוראה. במקביל למקצועות הקלאסיים תלמדו גם את מקצועות המדיה: מולטימדיה, קטלוג אלקטרוני, עיצוב אתרים, תפיסה וירטואלית, וידאו, אנימציה, מבע קולנועי, עיצוב פס קול ועוד.
במהלך הלימודים תתנסו בפרויקטים מעשיים שונים כמו הכנת כרזות לאירועים, עיצוב בולים מסעות הסברה ועוד בתחומים שונים.
חלק מן המוסדות מקיימים קשרים מקצועיים עם מוסדות דומים לעיצוב בארץ ובעולם דרך תחרויות, תערוכות, פסטיבלים, חילופי מרצים וסדנאות באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל.
תעודת הוראה:
בחלק מן המוסדות תוכשרו להשתלב בהוראת המקצוע במערכת החינוך העל-יסודי.
הדימוי החזותי בתנועה – אנימציה (Flash):
רקע כללי:
הקורס מקנה ידע ומיומנויות בתחום העיצוב הגראי ויישומם במדיום האינטרנט, בווידיאו ובטלוויזיה ואנימציה. לימוד הדימוי בתנועה והטיפול בזמן בהקשר של תנועה.
תכני הלימוד:
פיתוח רעיוני, אפיון, בנייה ועיצוב של אתר אינטרנט, עקרונות ההנפשה, דימויים גראפיים בתנועה, השפעות מן הקולנוע, אפיון אובייקטים בתנועה, אנימציה וקטורית, תכנון הדמיה וכתיבת לוח עלילה, שימוש בקליפים, עריכת סרט, סאונד במצגות ועוד.
מידע על לימודים אקדמיים – אנימטור
תואר ראשון בתקשורת:B.A רקע כללי:
תחום תקשורת ההמונים הוא התוצר המרכזי והבולט של המהפכה הטכנולוגית של המאה העשרים.
העולם מתכווץ והולך, באמצעות התקשורת.
מהפכת האינטרנט הפכה את המידע לנגיש, זמין לכל וזול. המדיה היום, על צורותיה השונות היא הכלי המרכזי בהשגת יעדים חברתיים, פוליטיים ומסחריים.
לימודי תואר ראשון בתקשורת מקנים ללומדים השכלה רב תחומית רחבה בתחומי הקומוניקציה ואפשרות להתנסות מעשית במגוון כלי תקשורת: מעריכת סרטים דרך בימוי באולפן טלוויזיה, שידור חי ברדיו ועד בימוי והפקת סרט באורך מלא.
במהלך התואר לומדים הסטודנטים להתבונן במבט ביקורתי על אמצעי התקשורת ולהעלות שאלות נוקבות על טיב היחסים בין שליטה באמצעי התקשורת והון והיחסים ההדדיים, יש שיאמרו הדדיים מידי, בין גופי תקשורת למוסדות ציבור כמו המערכת הצבאית, המערכת הפוליטית, מערכת המשפט, החינוך הכלכלה ועוד.תכני הלימוד:
בשנה א': מבוא לתקשורת המונים, מבוא לתקשורת חזותית, מבוא לתקשורת לשונית, מבוא לתקשורת פוליטית מבוא למדע המדינה, מבוא לסטטיסטיקה, יסודות בהפקת תוכנית רדיו, יסודות בהפקה טלוויזיונית, יסודות בכתיבה עיתונאית, כתיבה אקדמית, חשיבה מדינית, רדיו, דיני תקשורת, חשיבה חברתית ותולדות התקשורת.
בשנה ב': בחירת מגמה בחלק מן המוסדות – עיתונאות/ תקשורת/ קולנוע / טלוויזיה ועוד. פסיכולוגיה חברתית, יישומי מחשב, גישות ושיטות מחקר במדעי החברה ובתקשורת, אתיקה מקצועית, חקר הטלוויזיה, תקשורת שיווקית וחקר קהלים, טקסט וקונטקסט, מבוא לחקר התרבות, תיאוריה קולנועית ועוד.
שנה ג': הפקת פרויקט גמר בתחום ההתמחות. מהווה "כרטיס ביקור" לניסיון מעשי בסיום התואר.
בין הקורסים הנלמדים בשנה זו: סוגיות מתקדמות בתקשורת, תחנות יסוד בתרבות המערב, חשיבה הומניסטית, הסיקור הביטחוני בתקשורת ועוד.
סדנאות מעשיות כמו: עיתונות כתובה, סדנת אולפן, סדנת עריכה, סדנת רדיו מעשית ועוד.
יש מוסדות לימוד בהם גוף תקשורתי פורש את חסותו על החוג ומספק לסטודנטים התנסות מעשית, לדוגמא: אתר וואלה לקח חסותו על מגמת התקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה ומאפשר לסטודנטים להתנסות במדיה הכתובה באיטנרנט. עיתון הארץ לקח חסות על מגמת העיתונאות הכתובה במכללת ספיר ובאוניברסיטת תל-אביב יש שיתוף פעולה עם בית הספר כותרת לעיתונאות.
הלימודים מתקיימים בעשרות מוסדות לימוד בארץ ביניהם אוניברסיטאות, מכללות אקדמיות, מכללות פרטיות וגם שלוחות מחו"ל.
מסלולי לימוד:
דוחוגי:
שילוב מקצועות כגון פסיכולוגיה, כלכלה, משפטים, מדע המדינה, פילוסופיה, סוציולוגיה, ועוד.
חד חוגי:
בחירת שני תחומי משנה ,אחדלבחירתם והשני מוכתב על פי מוסד הלימוד, כמו כן חלק ממוסדות הלימוד משלבים מראש את לימודי התקשורת עם לימודי עיתונאות. התמחויות:
תקשורת שיווקית, תקשורת שכנועית, תקשורת יצירה וביקורת, תקשורת ועיתונות כתובה, תקשורת ורדיו, תקשורת וקולנוע: עלילתי או דוקומנטארי, יחסי ציבור, הפקה טלוויזיונית, הפקת פרסומות, עריכת תוכן לאינטרנט ועוד.
אפשרויות תעסוקה:
בעיתונאות הכתובה והמשודרת תוכלו להשתלב ככתבים, כתבי שטח למערכת עיתון כתובה או למערכת עיתון מכוונת (אתרי אינטרנט) עורכי תוכן, רכזי כתבים, ניהול לוגיסטי במערכות תקשורת כתובות וכו'.
ברדיו ניתן להשתלב כשדרני רדיו, קריינים, מפיקי תוכניות. בעולם הטלוויזיה והפרסום תוכלו לעבוד בהפקות טלוויזיה, במשרדי פרסום ויחסי ציבור ושיווק, בחברות אינטרנט (פורטלים למיניהם), בהפקת אירועים, כדוברים במוסדות ממשלתיים ופרטיים וגם בתחום משאבי אנוש. למי זה מתאים?
לחיות תקשורת, מי שלא יכול בלי לקרוא עיתונים, לא מפספס אף מילה בכל עיתוני סוף השבוע, למי שמכיר את כל הפורטלים הכי שווים באינטרנט, מעודכן ברכילות הכוכבים, מכיר את לוח השידורים בעל פה, יודע מי בברנז'ה עם מי ואכפת לו….
>מידע על המקצוע – מעצב תקשורת חזותית
מעצב גרפי:
כל מי שמוקסם מחוברות קומיקס, מסידור תמונות באלבום ומההבדלים בין סוגי הכתב השונים במחשב, צריך לשים לב, כי כנראה יש לו את זה כגרפיקאי.
כלי העבודה העיקרי שלכם כגרפיקאים הוא המחשב, ובעזרתו תוכלו לממש את חזונכם האמנותי.
גרפיקאים מעצבים עיתונים ומגזינים, כרטיסי ביקור, ספרים, הזמנות לאירועים, קטלוגים, פרסומות, כרזות, אתרי אינטרנט ומה לא?
כל דבר שקשור בדפוס ובאינטרנט דורש אריזה גראפית.
כמו כל המעצבים, תיאלצו להגיע לפשרה בין טעמכם האישי לבין דרישות הלקוח.