ללמוד ולעבוד בתחום – מנהל שרותי מזון והסעדה

מידע על המקצוע – מנהל שרותי מזון והסעדה 
מנהל שרותי מזון והסעדה:
אין מי שמתרגש יותר מהאקשן במטבח מאשר מנהל שירותי מזון והסעדה.
הריחות הבוקעים מן הסירים, העיצוב של השולחנות, השף הקפריזי – אלו הדברים החשובים להם.
הם אחראים לכל הדברים האלו, וגם להעסקת צוות המלצרים והעובדים הנוספים, לניהול הפיננסי של…

מידע על המקצוע – מנהל שרותי מזון והסעדה 
מנהל שרותי מזון והסעדה:
אין מי שמתרגש יותר מהאקשן במטבח מאשר מנהל שירותי מזון והסעדה.
הריחות הבוקעים מן הסירים, העיצוב של השולחנות, השף הקפריזי – אלו הדברים החשובים להם.
הם אחראים לכל הדברים האלו, וגם להעסקת צוות המלצרים והעובדים הנוספים, לניהול הפיננסי של המסעדה ולצד האומנותי שלה שכולל תכנון התפריט.
מנהלי שירותי מזון עובדים כשכירים בבתי מלון, מסעדות, בתי חולים ומוסדות נוספים, לעיתים הם מנהלים שירותי הסעדה ומסעדות שלהם.
כדי שידעו לייחצן את המקום שאותו הם מנהלים, להתמודד עם לחץ יומיומי של השגת חומרי גלם לבישול ושל ביקורת אפשרית מצד הסועדים.

קריירה כמנהל עסקים:
לא לכל אחד מתאים להיות מנהל, למרות זאת רבים חולמים לנהל עסק עצמאי או להפוך למנהלים בכירים בחברה גדולה. הפלוסים הם קודם כל שכר נאה, כבוד וכוח.
יש לזכור שמנהל חייב להצדיק את משכורתו הגבוהה ולהביא תוצאות בשטח מדי יום וזאת בסביבה עסקית תחרותית ומאתגרת.
אם זה בהבאת לקוחות חדשים והגדלת ההכנסות, אם זה בחיסכון בהוצאות ובהנעת עובדים, בשורה התחתונה המנהל נמדד לפי ההכנסות וההוצאות.
מנהל צריך לשלוט ברזי הכלכלה והאסטרטגיות העסקיות ובתורות המימון, השיווק והמס. עליו להיות מצוין ביחסי אנוש ובעל כריזמה להנעת עובדים.
בקיצור, מנהל טוב צריך להיות בעל ידע רב אך גם בעל יכולת ליישמו בשטח, כדי שיוכל לקדם את החברה. 
 
 
 
מידע על לימודי תעודה – מנהל שרותי מזון והסעדה 
קורס ניהול המטבח המוסדי ומערכות הזנה:רקע כללי:
ענף ההסעדה בישראל עבר תהליך של קפיצת מדרגה בשנים האחרונות.
השוק הישראלי מיישר קו עם הרמות המקובלות באירופה ובאמריקה ונדרשת רמת איכות גבוהה של מזון בתמחור נמוך ככל האפשר.
הקורס יקנה לך ידע נדרש לניהול מטבח מוסדי, בקנה מידה קטן כגדול, בתחום הכלכלי ובתחום הנעת עובדים. הכרת השוק, הטכניקות והחידושים הקיימים בו והשתלבות נכונה ומהירה בשוק התחרות, תוך ניצול מירבי של המשאבים העומדים לרשותם.

תעודה:
תעודת "ניהול מטבח מוסדי בכיר”.
תעודת גמר/השתתפות מטעם המוסד.

קהל יעד:
הקורס מיועד למנהלי מערכות הזנה, קבלני מזון, אקונומים, מנהלי מטבחים, מנהלי חברות קייטרינג.

תכני הלימוד:
מהות המטבח המוסדי: מטבח מוסדי מול מטבחים אחרים, מגמות חדשניות במטבח המוסדי, תכנון המטבח: מבנה המטבח, ציוד וכלים, אחזקת ציוד, תפריטים: תכנון תפריט, סוגי תפריט- תפריט חודשי, שיטות בישול קלאסית ומודרנית.
תכנון העבודה במטבח: כוח אדם נדרש, תמחור התפריט, מדידת עבודה, ניהול וארגון: ניהול פיננסי, ניהול המלאי ובקרת מזון, ניהול החשבונות, פיתוח עסקי מזון, דינים: דיני עבודה, דיני עסקים, יזמות עסקית, דיני חוזים, תברואה: חוקים ותקנות, תברואת מזון, בקרת איכות, שימורי מזון, שירות: סוגי שירות, טיפול בתלונות, תזונה.

הוצאה מוכרת:
הוראות מס הכנסה בקשר להדרכה והשתלמות מקצועית לעובדים, קובעות שכאשר העובד נשלח מטעם המפעל/ המוסד לצורך הכשרה והשתלמות לשם שמירת רמתו המקצועית או לשיפור אופן פעולתו.
יחשב תשלום שכר הלימוד על ידי המפעל / המוסד כהוצאה מוכרת ואין ההשתלמות נחשבת כהטבה זקיפה המחייבת את העובד בתשלום מס

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי ניהול שרותי מזון והסעדה. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>