יום פתוח – כדאי ובטוח

מאת: נטע דורון

בשלל האפשרויות האקדמיות והלימודיות המוצע כיום לכל אדם ניתן לעיתים כמעט לטבוע. השפע עלול להיות מבלבל, כי כשצריכים לבחור בין מספר מקומות לימוד למסלולי עיצוב, הנדסה או תקשורת, וכולם בעלי שם טוב ועם המון ממליצים, מה בעצם ההבדל ביניהם? שאלה טובה…

השאלה הקשה היכן ללמוד ומה בדיוק רק מתעצמת…

מאת: נטע דורון

בשלל האפשרויות האקדמיות והלימודיות המוצע כיום לכל אדם ניתן לעיתים כמעט לטבוע. השפע עלול להיות מבלבל, כי כשצריכים לבחור בין מספר מקומות לימוד למסלולי עיצוב, הנדסה או תקשורת, וכולם בעלי שם טוב ועם המון ממליצים, מה בעצם ההבדל ביניהם? שאלה טובה…

השאלה הקשה היכן ללמוד ומה בדיוק רק מתעצמת במצב שבו ממש לא בטוחים על איזה כיוון בדיוק ללכת. או אז, סימני השאלה והספקות הופכים למטרידים ממש…  מנגד, הרצון הוא כן ללמוד ולא לבזבז עוד שנה לחינם. אז מה עושים? רעיון טוב יהיה ללכת לימים פתוחים, שכל מקום לימודים המכבד את עצמו, מציע למועמדים. הכול פתוח…

מה לומדים

אז בראש ניקר לכם כל השנים שאתם ממש טובים באיור וציור או אולי במתמטיקה והנדסה. אחרי השירות הצבאי והפסיכומטרי "רגע האמת" מגיע: ההרשמה למקום לימודים. ייתכן אף שמדובר, אגב, בקורס הסבה, או קורס מקצועי, לא משנה. ההחלטה מה ללמוד והיכן היא החלטה המשולה למסע עם נקודת התחלה ונקודת סוף וביניהן – הרבה תחנות ביניים וסימני שאלה.

גיבוש ההחלטה לגבי בחירת מסלול לימודים מתחיל ב-מה לומדים ואחר-כך היכן לומדים. השיקולים לבחירת מסלול רבים (עניין, אפשרויות תעסוקה עתידיות, רמת פוטנציאל השכר, סטטוס, ועוד). אז את מי שואלים מה כדאי ללמוד ואיפה? חברים, הורים, שכנים, בוגרים, פורומים באינטרנט  ועוד.

יום פתוח – בארגז הכלים שלכם?

יום פתוח או "מפגש המידע" – שאותו מארגן כל מוסד לימודים, הוא הזדמנות נהדרת להתרשם בשטח ממה שיש למקום להציע. נכון, המסרים שתחשפו אליהם יהיו שיווקיים מיסודם, אך בהחלט ניתן להתרשם מאווירה, (כן, גם הדשא, וגם אם הוא דשא סינטטי כלול כאן…) להסתובב בשטח, לשאול שאלות, לרחרח ולגבש תחושת בטן. תרצו, עוד כלי בארגז הכלים של קבלת ההחלטה היכן ללמוד.

מה במפגש? לפני שהוא בכלל מתחיל, בדקו:

  • האם יש שלטי הכוונה לאולם אליו מוזמנים הנרשמים הפוטנציאלים?
  • האם דאגו להסדרי חנייה?
  • כמה סטודנטים פוטנציאליים הגיעו בנוסף אליכם?
  • הנוף: חזות הבניינים, מושקע, שופע ומטופח או קמל ובלתי מטופח וכד'.
  • מי פוגש אתכם במפגש המידע – ההיררכיה שלו במוסד, תפקידו, רמת מקצועיותו.
  • ובמפגש עצמו – תכנים, רמת הצגתם, האם משתמשים במצגת מולטימדיה ואיזו על מנת להמחיש דברים וכו'.

תשובות לשאלות האלה כבר יעניקו לכם רמז בפני מה אתם ניצבים. תוכלו להתרשם מרמת הרצינות והמקצועיות הבסיסית של מקום הלימודים המיועד.
האם זהו מידע שתוכלו להשיג דרך האינטרנט? לא. ולכן, כדאי להשקיע כבר בשביל איסוף מידע זה ולהגיע לכמה ימים פתוחים.

תכני ומבנה היום הפתוח

בין אם אתם שוקלים לימודי עיצוב, הנדסה, הוראה או מדעים, טוב יהיה להיחשף בפני ראש המחלקה המיועד שלכם, לשזוף עיניים ולבחון את יתר הסטודנטים האפשריים שיושבים מסביבכם ולבדוק את המעבדות וכיתות הלימוד.

בנוסף, כדאי שתרשמו ותאספו מידע, במיוחד כזה הקשור לרף הקבלה, שהוא המהותי מבין הררי המידע שתחשפו בפניהם. אז תגיעו כמו ילדים טובים למפגש עם דף ופנקס רשימות ותתחילו לסכם…

מפגשי מידע יכירו לכם את אנשי המפתח במוסד הלימודים: ראש מנהל סטודנטים, ראשי מחלקות, ראש מערך הסברה וגם בוגרי מחלקות טריים וכאלה  שכבר עובדים ת'כלס בשטח.

בדרך כלל אחרי דברי פתיחה תקבלו הפצצה של מלל ומצגות מולטימדיה. אלה בהחלט יענו על שאלות רבות מבחינתכם. יחד עם זאת, כדאי שאם יש לכם שאלות נוספות בדבר שכר לימוד, אפשרויות שילוב עבודה ולימודים, גמישות המערכת או כל נושא אחר, פשוט תעלו אותן בדיוק בפורום זה כדי לקבל מענה על כל ספק או שאלה.

במקביל, הקשבה לשאלות של מועמדים אחרים תיתן לכם שפע של רעיונות לנושאים נוספים שכדאי לתת עליהם את הדעת. וכן, גם התשובות שהם יקבלו ודאי רלוונטיות עבורכם.

הבוגרים הם הקצפת או אפילו הדובדבן שמעליו, ואותם שומר מוסד הלימודים לסוף. מדובר למעשה בת'כלס, אנשים שלמדו, עברו את המסלול והיו שם נרגשים כמוכם, שלוש או ארבע שנים אחורה בזמן, יישובים בדיוק על אותו ספסל. ולכן, יהיה זה נפלא לשאול אותם על חוויות אישיות, המלצות והמון מידע לא פורמאלי.

מוסד הלימודים הפוטנציאלי יודע למה הוא הביא אותם… הבוגרים שם משדרים הצלחה, (יושבים בעמדות מפתח במוסדות ציבוריים או פרטיים או מנהלים חברות מצליחות), תכליתיות ומענה בשר ודם לשאלה: מה ייצא לי מהתואר הזה?!

לסיכום, יום פתוח הוא עוד מקור מידע אפקטיבי להשלמת התמונה והוא עשוי לעזור בהחלט לגבש את ההחלטה היכן ללמוד. קחו אותו בעירבון מוגבל, אבל בהחלט קומו מכיסא המחשב, וגשו לכמה כאלה. מי יודע, אולי חלומכם לנסוע בטויוטה יוקרתית ולהרבות בנסיעות לחו"ל נמצא במרחק לא כזה גדול מכם, וצפוי להגיע אחרי התואר הנכסף עם עוד שנתיים ניסיון סך הכול…

בהצלחה!

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי מחשבים, לימודי מנהל עסקים, לימודי מנהל עסקים, לימודי פסיכומטרי בגרויות ומכינות, לימודים כללי, מדעי החברה והרוח. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>