האיחוד האירופי יקדם פרויקט של המכללה האקדמית הדסה ירושלים בכ 10 מיליון ₪.

כחלק מהפרויקט שיזם ראש החוג לביוטכנולוגיה במכללה, פרופ' פרדילנדר, תוקם באזור הים התיכון שלוחה של המכון הבינלאומי למחקר ביולוגי ומטרתו ליזום ולקיים שיתופי פעולה בינלאומיים במחקר ופיתוח.
פרופ' נאוה בן צבי, נשיאת המכללה: "זהו יום חג למכללות בישראל, שמוכיח שאין לאף אחד באקדמיה מונופול על ביצוע מחקרים מדעיים".

זו הפעם הראשונה שמכללה

כחלק מהפרויקט שיזם ראש החוג לביוטכנולוגיה במכללה, פרופ' פרדילנדר, תוקם באזור הים התיכון שלוחה של המכון הבינלאומי למחקר ביולוגי ומטרתו ליזום ולקיים שיתופי פעולה בינלאומיים במחקר ופיתוח.
פרופ' נאוה בן צבי, נשיאת המכללה: "זהו יום חג למכללות בישראל, שמוכיח שאין לאף אחד באקדמיה מונופול על ביצוע מחקרים מדעיים".

זו הפעם הראשונה שמכללה ישראלית יוזמת ומובילה פרויקט ביוטכנולוגי בינלאומי במימון האיחוד האירופי. פרופ' נאוה בן צבי, נשיאת מכללת הדסה:"זהו יום חג למכללות בישראל שמוכיח שאין לאף אחד באקדמיה מונופול על ביצוע מחקרים מדעיים"

התוכנית לשיתופי פעולה באיזור הים התיכון שנוסדה על ידי האיחוד האירופי הודיעה לפרופ' נאוה בן צבי נשיאת מכללת הדסה  כי תעניק סכום של כתשעה מיליון ₪ לפרויקט "ביו-אקספולר". פרויקט זה שמכללת הדסה ירושלים עומדת בראשו הוא בשיתוף עם מרכז המחקר לסביבה וצמחים ובעלי חיים של הרשות הפלסטינית (BERC)  מרכז טכנולוגי בספרד (LEITAT) והמרכז לפיתוח אזורי ביוון (HRDC). שתי אוניברסיטאות מחוץ לאיחוד האירופי שייקחו חלק בפרויקט הן אוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רסי ואוניברסיטת צפון קרוליינה (ארה"ב).

פרופ' ברטולד פרידלנדר, ראש החוג לביוטכנולוגיה במכללת הדסה ירושלים הוא האבא של את הפרויקט.  לדבריו "מטרת הפרויקט היא לזהות מוצרים ביולוגיים שמקורם בצמחיית איזור הים התיכון, והם בעלי ערך מסחרי –תרופות, תוספי מזון, מוצרי קוסמטיקה.  המחקר יאפשר קידום התפתחויות חברתיות וכלכליות באזור הים התיכון".

כחלק מפרויקט "ביו-אקספולרן" שעלותו היא כ-10 מיליון ₪, תוקם באזור הים התיכון שלוחה של המכון הבינלאומי למחקר ביולוגי בשם GIBEX-MED. מכוני  GIBEX  פועלים כיום במדינות אפריקה, אמריקה ואסיה ומטרתם ליזום ולקיים שיתופי פעולה בינלאומיים במחקר ופיתוח.  שיתופי פעולה אלו יקדמו  פיתוח מוצרים ביולוגיים שמקורם בחומרי הטבע באותן מדינות. המוצרים מיועדים למטרות בריאותיות וסביבתיות במדינות מתפתחות.

פרופ' נאוה בן צבי, נשיאת מכללת הדסה ירושלים: "אני גאה על כך שבכיר מהסגל של מכללת הדסה ירושלים הוליך יוזמה לפרויקט בינלאומי במימון  האיחוד האירופי, פרויקט בו גם סטודנטים שלנו ייקחו חלק פעיל, תוך כדי לימודיהם. הפרויקט מתבסס על שיתופי פעולה בינלאומים  ברמה אקדמית וטמון בו פוטנציאל מסחרי- כלכלי עבור כל הגורמים הלוקחים חלק בפרויקט. פרופ' פרידלנדר, עם הניסיון הבינלאומי יוצא הדופן שלו בהולכת פרויקטים כאלו, הוא האדם הראוי ביותר לעמוד בראשו. זהו יום חג למכללות בישראל שמוכיח שאין לאף אחד באקדמיה מונופול על ביצוע מחקרים מדעיים"

הפרויקט מתוכנן להתחיל תוך מספר חודשים ויימשך כשנתיים.

הפרוייקט ישמש גם חלק מהלמידה של החוג לביוטכנולוגיה במכללת הדסה. החוג נועד להכשיר את הסטודנטים להשתלב בתעשייה ולהמשיך ללימודים גבוהים ובמחקר בתחום. לדברי פרופ' ברטולד פרידלנדר, ראש החוג ומי שיזם ויוביל את פרוייקט הביואקספלור: "התנאים, הידע והמוחות שנמצאים כיום בישראל מהווים תשתית יוצאת דופן לפתח ולקדם את הפרוייקט ומבטיחים את הצלחתו".

אודות החוג לביוטכנולוגיה במכללת הדסה:

לימודי ביוטכנולוגיה במכללת הדסה ירושלים נועדו להכשיר את הסטודנטים להשתלב בתעשייה ולהמשיך ללימודים גבוהים ובמחקר בתחום. מכללת הדסה ירושלים היא המוסד הראשון אותו הסמיכה המועצה להשכלה גבוהה להעניק תואר B.Sc  בביוטכנולוגיה. בתכנית הלימודים בחוג נלמדים נושאים מן התחומים ההולכים ומתפתחים של הביוטכנולוגיה, דוגמאת ביולוגיה מולקולרית, תכנון תרופות ופרמקוגנומיקה, ניתוח רצפי DNA, ניתוח מבנה חלבונים ופעילותם, שימוש בביואינפורמטיקה, מיקרוביולוגיה, גנטיקה מולקולרית ואימונולוגיה.

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי תעודה הנדסאי ביוטכנולוגיה, לימודים כללי עם התגים . קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>