ללמוד ולעבוד בתחום – מדעני מזון וחקלאות

מידע על המקצוע – מדעני מזון וחקלאות 
בזכות מדעני החקלאות והמזון, אנו מוצאים מבחר אדיר של מזון על מדפי הסופרמרקט.
ללא קשר לעונות השנה, תוכלו למצוא פרי חורפי כמו אבוקדו בקיץ ומנגו בחורף, בזכות טכניקות שימור מזון מיוחדות הכוללות אריזות פלסטיות מיוחדות.
המדענים הם אלו שאחראים גם לכך, שכאשר אנו אוכלים גלידה,…

מידע על המקצוע – מדעני מזון וחקלאות 
בזכות מדעני החקלאות והמזון, אנו מוצאים מבחר אדיר של מזון על מדפי הסופרמרקט.
ללא קשר לעונות השנה, תוכלו למצוא פרי חורפי כמו אבוקדו בקיץ ומנגו בחורף, בזכות טכניקות שימור מזון מיוחדות הכוללות אריזות פלסטיות מיוחדות.
המדענים הם אלו שאחראים גם לכך, שכאשר אנו אוכלים גלידה, אנחנו יודעים בדיוק כמה אחוזי שומן ושאר מרכיבים היא מכילה.
מדענים אלו דואגים לתזונת עדרי הבקר, שתהיה באיכות מצוינת, כדי שתוכלו לבחור נתח מצוין לסטייק אצל הקצב. קחו בחשבון שחלק מעבודתכם תעשה בשטח.

 מקצוע המדען:
מדענים הם אנשי העתיד. הם חוקרים את כל מדעי הטבע והחיים והמדעים המדויקים כדי לדעת מהי החוקיות העומדת בבסיסן.
כתוצאה ממחקרים אלו הם מציבים מטרות שישפרו לכולנו את החיים.
אם זה בתחום הרפואה והצלת החיים, אם זה בתחום הטכנולוגיות המתקדמות שיקלו עלינו בעבודה ובשעות הפנאי.
אם זה בתחום שימור הטבע והסביבה, מחזור חומרים ויצירת חומרים מתכלים, אם זה מתוך דאגה למשאבי הטבע ההולכים ומתמעטים ואם זה מתוך דאגה לעתיד ילדינו ואיכות האוויר שינשמו, המים שישתו, המזון שיאכלו והצעצועים שישחקו איתם.

המדען מבצע מחקרים וניסויים רבים כדי לאמת את השערותיו ואינו מתייאש כאשר הן מתבררות כלא מדויקות.
הוא עובד שעות ארוכות במעבדות, מפרסם מאמרים ומרצה בכנסים מדעיים.

קריירה במדעים:
במובן הרחב ביותר, מדע הוא מערכת של צבירת ידע שישמש לעריכת ניסויים ולאיסוף מידע שיוביל לגילוי האמת.
מדענים שעובדים במגזר הפרטי מעורבים במחקר ופיתוח.
במטרה להפוך את הרעיונות וההשערות שלהם למוצרים שהחברה תוכל למכור.

הגבולות בין מקצוע המדען למהנדס הם נזילים לעיתים.
חלק מהמדענים מועסקים בחברות היי טק בפיתוח המוצרים שמשמשים אותנו  ללא הרף ושאנו אומרים עליהם מה עשינו פעם בלי זה: מכשירי טלפון סלולאריים, תנור המיקרוגל.
 
מידע על לימודים אקדמיים – מדעני מזון וחקלאות 
מדעי התזונה/ מדעהמזון/ מהנדס מזון BA/ B.Sc/ B.Sc.Agr :

מדעי התזונה ניתן ללמוד במשך שלוש שנים לתואר ראשון BA במדעי התזונה, לתואר ראשון BSc בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה או לתואר ראשון B.Sc.Agr בביוכימיה ומדעי המזון.
התחום עוסק בפיתוח יכולת השימוש והניצול של תוצרת חקלאית למאכל. המחקר מתמקד בבני האדם אשר צורכים מזון המופק מן החי והצומח.

כמו כן, תלמדו על שיטות לעיבוד ושמירת מזון, הקשר בין בריאות האדם למזון- תזונה קלינית וכן על תזונה מאוזנת ומונעת. במהלך הלימודים תחקרו את סוגי המזון, רכיביו ואת השפעתם ההדדית על הגוף.
הלימודים יכשירו אתכם להבנת הקשר ההדוק בין תזונת האדם ובריאותו וגם יעניקו לכם ידע ישים בטיפול וייעוץ תזונתי מניעתי או לסובלים ממחלות.
תוכלו להשתלב במערכות בריאות וחינוך שונות כיועצי תזונה או לפתוח קליניקה פרטית בתחום.
תוכלו להשתלב כיועצי תזונה בקופות ובתי חולים, חברות לייצור מזון, בתעשיות המזון, המלונאות והתיירות.. תוכלו לעבוד מנהלי מערכות מזון וכמפתחי מזון. אם תרצו לעבוד כדיאטנים תצטרכו גם תעודת דיאטן ממשרד הבריאות.

 
תכני הלימוד:
במסגרת הלימודים תתקלו, בין היתר, בקורסים הבאים: מתמטיקה, סטטיסטיקה, יישומי מחשב, כימיה וביוכימיה של מזון.
אנטומיה ופיסיולוגיה של האדם, גנטיקה, מדעי הצמח, מבוא לכלכלה, חקלאות מודרנית, ביולוגיה.
אבולוציה, אחסון פירות וירקות, מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון, טכנולוגיה והנדסת מזון, סוגי אריזה, אירוח, פיסיקה וטכנולוגיה של מזון.
חקיקה בתחום המזון, מים בתעשיית המזון, ניהול שירותי מזון, גידול ירקות, טיפול ומחזור פסולת חקלאית ועירונית, איכות מים השבחה והשבה, תזונת חיות משק ועוד.
 

כלכלה חקלאית ומנהל בחקלאות:
לימודי תואר ראשון בחוג משלבים קורסים בכלכלה חקלאית (תיאוריה ויישומים), כלכלת המגזר החקלאי והכפרי, כלכלת משאבי טבע וסביבה, חשבונאות, מימון, שיווק מוצרי מזון וחקלאות, מחשבים, מתמטיקה וסטטיסטיקה.
מטרת החוג היא להכשיר חוקרים ואנשי מקצוע בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים במגזר החקלאי ובתחום משאבי הטבע והסביבה.

בוגרי החוג מועסקים במגוון רחב של עיסוקים ומשרות, במגזר החקלאי, בסקטור הפרטי, מערכת הבנקאות והסקטור הממשלתי.מסלולי לימוד:
החוג מציע לתלמידיו שלושה מסלולי לימוד עיקריים, המשלבים לימודי כלכלה חקלאית ומינהל עם לימודי שיווק, חקלאות ומשאבי טבע וסביבה בצירופים שונים.

חטיבות הלימוד:
חטיבת חקלאות ואיכות הסביבה:
הלימודים בחטיבה משלבים את לימודי המסלול עם לימודי התמחות במדיניות איכות הסביבה וניהול משאבי טבע.
הלימודים בחטיבה מכשירים אנשי מקצוע בתחום הכלכלה והמנהל לעיסוק במדיניות סביבתית וניהול של משאבי טבע. לבוגרי התוכנית ידע במדעי היסוד וידע רחב במדע האקולוגיה, בחוק ובמוסדות של תחום איכות הסביבה. 

חטיבת חקלאות כלכלה ושיווק:
הלימודים בחטיבה משלבים את לימודי המסלול עם מקצועות השיווק ולימודי הורטיקולטורה.
הלימודים בחטיבה מכשירים אנשי מקצוע בתחומי הכלכלה והשיווק שבנוסף מתמחים הן בהיבטים השיווקיים והן בהיבטים הלוגיסטיים (אחסון ושינוע) של מוצרי מזון וחקלאות. 

חטיבת מימון:
הלימודים בחטיבה משלבים את לימודי המסלול עם מקצועות בנושא מימון ויישומים לחקלאות ולתעשיות הקשורות אליה.
לחטיבת "מימון" ניתן להצטרף גם בשנת הלימודים השניה. תלמידי מסלול ב' יכולים להצטרף לחטיבת "חקלאות ואיכות הסביבה" ולחטיבת "חקלאות כלכלה ושיווק" גם בשנת הלימודים השניה.

וכן, ניתן להמשיך ללימודים מתקדמים לתואר שני.

ניתן ללמוד תחומים אלו במוסדות הלימוד להלן:
האוניברסיטה העברית
האוניברסיטה העברית בירושלים – הפקולטה לחקלאות ברחובות

הפוסט הזה פורסם בתאריך לימודי הנדסת מזון, לימודי חקלאות בעלי חיים, לימודי חקלאות גידולים, לימודי חקלאות וסביבה, לימודי מדעי הטבע והחיים, לימודי מדעני מזון וחקלאות, לימודי מדעני סביבה, לימודי מדעני סביבה ושימור, לימודי מדענים, לימודי מהנדס ביו טכנולוגיה ומזון, לימודי מהנדס חקלאות, לימודי תואר בהנדסת חקלאות, לימודי תואר בכלכלה ומנהל חקלאי, לימודי תואר במדעי בעלי החיים, לימודי תואר במדעי הסביבה, לימודי תואר במדעי הסביבה, לימודי תואר שני בהנדסת סביבה ותעשייה, לימודי תואר שני בכלכלה ומינהל חקלאי, לימודי תואר שני במדעי בעלי החיים, לימודי תואר שני במדעי הסביבה, לימודי תואר שני במדעי הצמח בחקלאות, תואר שני במדעי בעלי החיים ווטרינריה עם התגים , , , , . קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>